Boeken

Met mijn schrijfmaatje Willem Verdaasdonk schreef ik inmiddels 3 boeken. Het begon in 2020 met de bestseller Schrijf eens even normaal, joh!. Samen met de uitgever besloten we hier uiteraard een vervolg aan te geven. De overweldigende reacties verrassen ons iedere dag weer.

Boek 1: Schrijf eens even normaal, joh!

In dit boek komen schrijftips en humor op een unieke manier samen. Op een laagdrempelige manier geven Rick Evers en Willem Verdaasdonk 200 pagina’s tips om al jouw teksten beter te maken. Brieven, e-mails, verslagen, offertes, webteksten, blogs, teksten voor sociale media. Al je teksten worden ijzersterk, van de eerste tot de laatste zin. Met voorwoord van Wim Daniëls. Het boek is inmiddels in 8e druk en er zijn al meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

Boek 2: Gewoon schrijven, joh!

De scholierenversie van Schrijf eens even normaal, joh!. Gemaakt samen met Willem Verdaasdonk en Sabine Jeurnink, docente Nederlands. Met dit werkboek halen leerlingen alle kerndoelen schrijfvaardigheid van het vak Nederlands. En zeker zo belangrijk: ze ervaren dat schrijven ook leuk kan zijn. En lang niet zo moeilijk en saai als ze altijd dachten. Schrijfonderwijs met glimlachgarantie!

Boek 3: Moest er nog eens bijkomen van niet

De opvolger van de bestseller Schrijf eens even normaal, joh!. De glimlachgarantie is gebleven. Uiteraard. De aandacht voor het onderscheidende vermogen is nieuw. Het gaat er niet alleen om hoe je iets opschrijft, maar ook wat en waarom. De combinatie van tekst & inhoud maakt dit boek tot een ‘moet heb’ voor iedereen die iets met teksten doet. Met voorwoord van de meest onbekende Nederlander van Nederland. Voor de verandering.

Wat lezers zeggen

Over die gele en die groene rakker dan hè. Die rode is nog zó kakelvers, de reacties daarop zet ik hier later nog bij.

Rita Vaessen
Lees verder
''Gister in de bus, nu al uitgelezen. Precies wat ik nodig heb. Dit boek is een eye opener. Door de vele voorbeelden. Er zitten erg bruikbare tips in. Schrijven van teksten, persoonlijker en pakkender maken. En beter leesbaar. Aanrader dus voor alle online ondernemers.''
David van Valkenburg
Lees verder
''Heerlijk boek voor tijdens de vakantie! Met aansprekende voorbeelden en boordevol tips over beter schrijven. Nu nog in de praktijk brengen.''
Heidi Nusselder
Lees verder
''Wat een fantastisch boek! Goede tips, met humor en heerlijk uitgelegd door Rick Evers en Willem Verdaasdonk. Als zzp-er schrijf ik ook graag en veel. Is het niet voor mijzelf, dan is wel voor opdrachtgevers. Ik ga de puntjes op de i zetten!''
Yvonne van Driel
Lees verder
''Mijn complimenten gaan vandaag naar Rick Evers en Willem Verdaasdonk! Het boek Schrijf eens even normaal joh omschrijven in één woord? Simpel. ZIN. In hoofdletters. En in veel betekenissen*. Maar vooral ZIN om aan de slag te gaan.''
Renske Spijkerman14 jaar
Lees verder
"Ik vond 'Gewoon schrijven, joh!' erg makkelijk om te lezen. Het is geschreven voor jongeren. Dat is vooral te merken aan de schrijftaal. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt en de zinnen zijn erg kort. Dit maakt het makkelijk en fijn om te lezen."

Wie noemt zijn nieuwsbrief nou Nieuwsbrief?

Da’s toch veel te saai? Schrijf je daarom in voor ‘Trips & Tiks’. Mijn maandelijkse nieuwsbr… ehh, mailtje. Als je die gelezen hebt ben je a) wijzer en heb je b) gelachen. Nou, kom op met dat e-mailadres.