Gewoon schrijven joh!

Schrijfonderwijs met glimlachgarantie

Met ‘Gewoon schrijven joh!’ van Sabine Jeurnink, Rick Evers en Willem Verdaasdonk leren we begrijpelijk en aantrekkelijk schrijven. Een boek voor scholieren, dat ook doorgewinterde auteurs móeten lezen.

boek: Gewoon schrijven joh - thije rouweler
Schrijfonderwijs is maar al te vaak stijf en volgt een voorgeschreven stramien. Leerlingen leren een goede zakelijke brief of e-mail te schrijven. Het taalgebruik is formeel en ze moeten zich aan de conventies houden, waarbij stijl en grammatica het uitgangspunt zijn. Lekker braaf. En ouderwets.

Gewoon schrijven joh: de leefwereld van tieners

Gewoon schrijven joh! is het antwoord op de vraag die we veel kregen van docenten Nederlands. Ze wilden graag een ‘leerlingenversie’ van het boek Schrijf eens even normaal, joh!. Want hoewel ze prima kunnen werken met dat boek, missen ze de vertaling naar de leefwereld van tieners. Daarom maakte ik samen met schrijfmaatje Willem Verdaasdonk en Sabine Jeurnink, docente Nederlands, dit werkboek

Met het boek Gewoon schrijven joh! worden alle kerndoelen schrijfvaardigheid van het vak Nederlands behaald. En zeker zo belangrijk: door het boek leren leerlingen niet alleen goed schrijven, maar ervaren ze ook dat schrijven leuk kan zijn. En lang niet zo moeilijk en saai als ze altijd dachten! 

Schrijfonderwijs met glimlachgarantie!

Voorwoord van voetballer Bart Vriends

Bart Vriends, voetballer bij Sparta Rotterdam, is een liefhebber van schrijven. Hij leerde dat mooi geschreven boeken en verhalen goud waard zijn. Ze kunnen je van alles leren over de wereld, ontroeren of aan het lachen maken. Bart is groot fan dit boek: ‘Weg met al die regeltjes, maar gewoon lekker bouwen aan een mooi geschreven verhaal. Kortom, wil je scoren? Lees dit boek!’

Wat leerlingen zeggen over Gewoon schrijven joh?

Renske Spijkerman(14 jaar)
Lees verder
“Ik vond het boek erg makkelijk om te lezen. Het is geschreven voor jongeren. Dat is vooral te merken aan de schrijftaal. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt en de zinnen zijn erg kort. Dit maakt het makkelijk en fijn om te lezen. Ik raad dit boek zeker aan voor jongeren (en volwassenen) die geïnteresseerd zijn in schrijven. Maar het kan ook erg leuk zijn om het te lezen als je schrijven nog niet zo leuk vindt. Dankzij ‘Gewoon schrijven, joh!’ ben ik schrijven nog leuker gaan vinden!”

Zelf ook sterke teksten schrijven?

20 euro

Wil je het boek?

Koop het dan in de lokale boekhandel. Vergeet even die internetreuzen, stap op je fiets en doe die lokale ondernemer een plezier.

Is er bij jou geen boekhandel in de buurt? Bestel het dan via de knop hieronder.

Wie noemt zijn nieuwsbrief nou Nieuwsbrief?

Da’s toch veel te saai? Schrijf je daarom in voor ‘Trips & Tiks’. Mijn maandelijkse nieuwsbr… ehh, mailtje. Als je die gelezen hebt ben je a) wijzer en heb je b) gelachen. Nou, kom op met dat e-mailadres.