B&B – 11 januari

Het voordeel van huiscolumnist zijn, is dat ik de hand heb weten te leggen op de deleted scene van Guido en Esmeralda. En dat niet alleen. Ook op de deleted appjes die Donnie in een dronken bui aan Benjamin stuurde. Dat wordt smullen. Straks meer daarover.

Eerst Saul. Die is natuurlijk dolgelukkig met zijn telefoon, ehhh met Amy Rose. Hij vraagt haar zelfs of ze kinderen wil, want meneer is er wel klaar voor. Snap ik. Ze kennen elkaar toch zeker al een week of vier. Gelukkig voor onze Saul-man wil Amy ook graag kinderen. Over de naam zijn ze het nog niet helemaal eens. Saul heeft een sterke voorkeur voor Apple, vernoemd naar zijn schatje. En Amy gaat liever voor Roosje, vernoemd naar zichzelf uiteraard.

Terug uit Italië, met goedkeuring van Sauls Italiaanse maffia-familie op zak, voelt Amy zich meteen weer thuis in de Zwitserse Alpen. Ze heeft al haar eigen plankje in de kledingkast, kan gewoon haar eigen lompe zelf zijn en poept zelfs al met de deur open. Ook Saul heeft het helemaal naar zijn zin. Lekker voetbal kijken terwijl je tien jaar jongere vriendin de keuken sopt, wat wil een man nog meer. En als ie nog een biertje wil, appt ie haar gewoon even.

Krullenbol Marco vertelde aan Joyce dat hij er nog niet helemaal klaar voor is. Joyce baalt vooral dat bij haar het vlindertje ontbreekt. En zo eindigt het avontuur in Noorwegen dan toch in tranen. Marco wil in de toekomst een vrouw die er helemaal klaar voor is. Niet iemand die nog wat uit te zoeken heeft. Maar lieve Marco, ik krijg toch sterk de indruk dat je hier jezelf beschrijft. Gelukkig hebben we het ijswak nog.

Bij Edith vind ik het vooral sneu voor Mats. Die jongen zou dolgraag een leuke stiefvader in zijn leven hebben, maar heeft een moeder met een eisenlijst van hier tot op de Grossglockner. Dus om te voorkomen dat hij elk weekend met zijn moeder staat te midgetgolfen heeft Mats stiekem app-contact met Bart. Samen hebben ze inmiddels een mooie zorgregeling bekokstoofd. De gezellige Limburger komt twee keer per maand een weekendje sleeën. Hij moet toch in Oostenrijk zijn voor zijn dagelijkse hoeveelheid aanbevolen spek dus win-win voor beide heren.

Guido vertelde met lood in zijn schoenen aan Esmeralda dat hij voor Marja gaat. Wat er daarna gebeurde weten alleen Guido, Es en ik. En natuurlijk ben ik de beroerdste niet, dus ik ga het jullie vertellen:

“Sorry Es, ik vind het echt kut om te moeten zeggen.”
“Maar die zoen dan, Guido? Stelde die zoen dan niets voor?”
“Moet ik echt eerlijk zijn, Es?”
“Ja graag, ik vind dat ik daar recht op heb.”
“Je zoent inderdaad niet lekker, nee.”
“Nou ja zeg, zoiets zeg je toch niet.”
“Ik moest toch eerlijk zijn? Je zoent veel te wild en het smaakte ook een beetje naar eland.”
“Naar eland? Nou ja zeg, zoiets bizars heb ik echt nog nooit gehoord.”
“Het geeft toch ook niet, we hebben wel onwijs veel lol gehad samen.”
“Voor mij is de lol er nu wel af.”

En toen kwam voice-over Jeroen Kijk in de Vegte die met een geniale woordgrap het bruggetje maakte naar Marco en vanaf daar hebben jullie het allemaal weer gezien.

Superverdrietig voor Esmeralda natuurlijk, die duidelijk verliefd was. En dan ging ook de achterklep van de huur-Volvo nog eens niet goed dicht. Dubbelpech. En Marja heeft dus ‘gewonnen’ en mocht blijven. Ze verhuisde ook meteen van het gastenverblijf naar Guido’s huis, wat voor Marja verhuizing nummer 24 betekende.

Een prachtig stukje televisie volgde. Twee volwassenen met ontluikende vlinders in hun buik. Guido die meteen een stuk minder grof was en zelfs filosofisch werd: “dit is geen nieuw hoofdstuk, maar een nieuw boek”. Inmiddels weten we dat het sprookjesboek toch weer uit is. Guido heeft verkering met iemand anders. Een vegetariër nog wel. Veel gekker wordt het niet.

Of toch?

De laatste avond van Donnie bij Benjamin werd een wilde. Ze hebben gedronken, gezongen en bijna gezoend. Strontlazarus strompelde Donnie na 20 shotjes naar zijn gastenverblijf. Daar stuurde hij vijf appjes die hij later toch weer weghaalde. Benjamin is er nog altijd nieuwsgierig naar. Dus laat ik hem helpen:

1. Waaaromn wilde je me eigelijk nie zoenne lul?
2. Hé er ligt hier een onderbroek onderr het bed, maag ik die aan?
3. In die vanm ij zit een nat plekje
4. Is jouw schuld trouwens
5. Tuurlijk, ghost mij maar gewoon. Hoee laat gaat mogen de 1e bus?

Na het vertrek van Donnie voelt Benjamin zich als herboren. Alle mannen zijn opgehoepeld, de sneeuw is weg en zelfs zijn slechtste eigenschap is vertrokken: “Iemand ghosten, dat doe ik niet meer. Ik kan het voortaan maar beter gewoon eerlijk zeggen.”

Eind goed, al goed. In de zomer ben ik weer terug op deze pagina met B&B Vol Liefde. Tot dan!

Over de auteur

Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick
Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick

Wie noemt zijn nieuwsbrief nou Nieuwsbrief?

Da’s toch veel te saai? Schrijf je daarom in voor ‘Trips & Tiks’. Mijn maandelijkse nieuwsbr… ehh, mailtje. Als je die gelezen hebt ben je a) wijzer en heb je b) gelachen. Nou, kom op met dat e- mailadres.