B&B – 4 januari 2024

Surinaams koken prima, maar van fatsoenlijk inparkeren heeft Aroen geen käse gegeten. En deze kale man uit de bouw nummer drie is er duidelijk eentje van de oude stempel. Iemand van portieren opendoen en stoelen aanschuiven en meer van die gekkigheid. Hij ziet zichzelf al oud worden met Edith. Ik zou zeggen: beetje rustig aan Aroentje. Ga eerst maar eens skiën met Edith, dan zien we daarna wel verder.

Bij Guido vroeg Andrea of er voor haar nog een reden was om te blijven. Het antwoord was duidelijk: nee. Guido houdt er niet van om ergens een mooi verhaal van te maken als de boodschap helder is. Lees je mee, Saul? Andrea vertrok en dat gaf Guido en Shanti de ruimte om samen lekker uit eten te gaan. Onze alleskunner had zelfs een mooi bloesje aan gedaan.

Ik zie het wel gebeuren tussen Guido en Shanti. Zeker omdat hij zo hard om haar moet lachen. En om nog een andere reden: Shanti is niet sociaal. Ze doet alsof. Praten met mensen vindt ze maar niets. En dat komt natuurlijk goed uit op een plekje waar bijna geen mensen zijn. Een stuk of 20 wonen er in Arjeplog, waarvan veel ouderen. Dus binnen een paar jaar hebben ze het rijk alleen. Heerlijk.

“Ik ben verliefd op Benjamin” Ja Joshua, dat weten we nu wel. Meneer de narcist was in Italië geweest, maar voelde in zijn kleine teen dat hij terug moest. Even nog een slijmcadeautje scoren voor schoonmoeders en dan met gierende bandjes waar naar de Belalp. En schoonmoeders had al snel in de gaten wat wij al weken zien: “deze jongen kan wel eens over jou heen walsen, Benjamin”.

Tijdens een wandelingetje wat eigenlijk geen wandelingetje was maar meer een schuilsessie onder de overkapping van een Hans-en-Grietje-huisjes vertelden Ben en Archibald tegen elkaar dat er geen match was. “Ik hou van honden en televisiekijken en jij niet.” “Nee, ik niet. Ik hou van ontbijten in mijn eentje, werken zonder dat jullie steeds langskomen en slapen in mijn eentje.” Even volhouden nog Bennie Boy, na volgende week ben je lekker weer alleen.

Vanina kreeg geen knuffel van Joyce, omdat ze verkouden is. Vanina vertelde maar niet dat ze ook helemaal niet op een knuffel zat te wachten. Ze at liever een sinaasappel met mes en vork. Daarna at ze trouwens ook nog een croissantje met een gebaksvorkje en dronk ze een aardbeiensmoothie met een taartschep, maar dat is helaas niet uitgezonden. In de middag ging ze op stap met Marco en stelde ze een vraag in de categorie ‘je verwacht hem niet: “Hoe oud was jij toen je voor het eerst vuur maakte?”

Oh ja, Mariëlle kwam ook nog langs. Het tempo zit er lekker in bij Marco. Ze is een sourcing manager en om jullie een plezier te doen heb ik dat even gegoogeld: Sourcing managers analyze and direct the costs and expenditures related to a companys procurement. Arme Marco. De een wil het liefst de hele dag knuffelen, de ander eet sinaasappels met mes en vork en de derde analyzt en direct te costs and expenditures related to a companys procurement.

Tot slot de man met wie ik even een hartig woordje moet spreken: Saul, watje, stuur die ex naar huis!

Over de auteur

Picture of Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick
Picture of Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick

Wie noemt zijn nieuwsbrief nou Nieuwsbrief?

Da’s toch veel te saai? Schrijf je daarom in voor ‘Trips & Tiks’. Mijn maandelijkse nieuwsbr… ehh, mailtje. Als je die gelezen hebt ben je a) wijzer en heb je b) gelachen. Nou, kom op met dat e- mailadres.