B&B – 8 januari 2024

Joshua nam afscheid met tranen in zijn ogen, maar troost zich met de gedachte dat er in Amsterdam nog 100 mannen op hem staan te wachten. Go for it Josh!

“Ik ben verliefd op Benjamin en Benjamin is verliefd op mij.” Ik zie hem nog zo staan met zijn glimmende oogjes. Maar het liep dus anders. Joshua werd boos als een klein kind dat geen snoep meer mag toen hij niet bij Benjamin mocht slapen. Voor Bennie Boy was het de druppel. “Deur dicht doen, slot erop en de sleutel in het ravijn gooien”, aldus zijn beste vriendin.

De volgende dag probeerde Ben het uit te maken, maar Joshua was hem een stap voor. Meneer heeft alles in de omgeving wel gezien. Ik wist niet dat dat een reden was om bij iemand weg te gaan. Stel je voor dat iedereen dat zou doen. “Schat, ik ga je verlaten.” “Maar waarom dan?” “Nou, we wonen hier nu een tijdje en ik geloof dat ik het dorpje nu wel zo’n beetje ken. Ik ga maar eens verder kijken.”

Wie ook verder moet kijken is Vanina. Marco had er eventjes drie over de vloer, maar dat werd hem toch wat te gortig. “Lieve Vanina, ik vind je echt een superlieve… Maar ik moet toch eerlijk … Ik denk dat wij … Wil je nog wel een cappuccino met een …” Vanina pakte het gelukkig goed op. Er wachten vast geen 50 mannen op haar, maar ze is al blij als er eentje bij zit die zijn zinnen afmaakt.

Verder schat ik zo in dat morgen die sourcing manager haar biezen mag pakken. Tjonge jonge wat een vermoeiend figuur is dat zeg. “Hoe voel je je Marco? Ik ben namelijk echt van het voelen. Hoe voel je je nu echt?” Twee minuten later: “En nu dan? Hoe is je energie nu?” Volgens mij heeft mevrouw de sourcing manager een beetje te veel blikjes Red Bull gedronken met al die energie. Misschien heeft Marco geluk en vliegt ze morgen vanzelf weg. Dan is ie lekker weer alleen met de ijswakmevrouw.

Edith en Aroen hebben het nog steeds gezellig. Edith houdt van billen en Aroen van Jezus en tot dusver lijkt dat een redelijke combi. Edith kreeg het wel eventjes Oostenrijks benauwd toen Aroen zei dat de vrouw een hulp is voor de man. Ik had hier nog een zin achter staan, maar die moest ik helaas weghalen van mijn vrouw.

Als het aan Aroen ligt, gaat het helemaal werken tussen die twee. Hij vond dat het al voor tachtig procent goed ging. Die andere twintig procent hoopt ie morgen te vinden als ze samen gaan skiën. Persoonlijk heb ik zo mijn twijfels of Ediths snoepje goed gaat op de lange latten, maar we gaan het snel zien.

Bij Guido en Shanti kwam Marja langs toen ze net de slappe lach hadden. Iets met augurken geloof ik. Marja is wat serieuzer dan de twee lachebekkies. Ze is net zo snel verliefd als Saul en haar hobby is verhuizen. Dat vindt ze zelfs zo leuk dat ze in Nederland al 23 keer verhuisd is. 23 keer! Dat is dus meer dan er mensen wonen in heel Arjeplog.

Lijkt me een onrustig type, die Marja. Ze wilde ook meteen Guido’s slaapkamer anders inrichten. Het lijkt me voor Guido zaak om die Marja goed in de smiezen te houden. Voor je het weet zijn alle dozen ingepakt en staat het verhuisbedrijf voor de deur.

Nadat Guido zijn slang had laten zien en vooral Marja niet zo onder de indruk was van de lengte ervan, besloot de stoere wildernisman dat het tijd was voor een ouwewijvenuitje met thee en zo. Weer een stukje bruisend Arjeplog dat we niet hadden willen missen. Die man is echt een levend reclamebord voor Lapland. Nog eventjes en ik pak mijn koffer. Het is er namelijk ook nog een stuk warmer dan hier.

Bij Saul kwam de redactie van het programma erachter dat ze er nog twee vergeten waren. Ze kieperden nog even een deal sourcer en een stewardess op de Riederalp en zeiden tegen Saul: “Je komt er verder wel uit zo, toch?” Saul werd er moedeloos van. Hij wil ze best leren kennen, maar weet niet goed of daar wel ruimte voor is.

Ondertussen hielden de dames een karaoke-avondje. Nou ja, Amy hield een karaoke-avondje in het bijzijn van drie dames. Raf vond het een beetje apart. Normaal gesproken doet ze zoiets niet na twee wijntjes, maar alleen na tien tequila. Ik vond het doorzichtige witte coltruitje van Raf ook heel apart. Zoiets zou ik nooit aantrekken na twee wijntjes. Hooguit na tien tequila.

Over de auteur

Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick
Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick

Wie noemt zijn nieuwsbrief nou Nieuwsbrief?

Da’s toch veel te saai? Schrijf je daarom in voor ‘Trips & Tiks’. Mijn maandelijkse nieuwsbr… ehh, mailtje. Als je die gelezen hebt ben je a) wijzer en heb je b) gelachen. Nou, kom op met dat e- mailadres.