B&B – 9 januari 2024

Het ligt aan die rode broek mensen. Ik weet zeker dat Aroen, en waarschijnlijk ook Mike, een uitstekende skiër is, maar zodra die rode broek aangaat, valt alles in de sneeuw. Die Edith saboteert de boel. Als ze van iemand af wil, trekt ze hem gewoon de rode broek aan. En als het toch niet aan de broek ligt, dan ligt het aan Bart, Mike of Aroen. Want het ligt natuurlijk nooit aan Edith zelf.

Je merkt, ik ben een beetje Edith-moe. Dat gezeur over ‘jij stelt mij helemaal geen vragen’. Je stelt zelf ook geen vragen, Edith. Zo moest Aroen van jou doorvragen waarom jij slechte ervaringen hebt met het geloof. Maar zelf vraag je ook niet door over de persoonlijke ervaring van Aroen met Jezus. Het moet wel een beetje van twee kanten komen, ouwe billenknijper.

Bij Edith is het nooit goed. Ik hoop dat man nummer 4 goed kan koken, goed kan skiën, grapjes kan maken (maar niet tijdens het skiën), sportief is, een lekkere kont heeft, veel vragen stelt, de juiste vragen stelt, niet gelovig is, goed kan opschieten met Mats, goed kan schoonmaken, van gezelligheid houdt, goed met haar vrienden overweg kan, zijn eigen ding doet en niet zo met zijn uiterlijk bezig is. Alleen dan kom je in aanmerking voor de perfecte vrouw: Edith.

Dan Saul. Tijdens het pannenkoeken bakken mochten de twee nieuwe dames even vijf minuutjes met de rokkenjager van de Riederalp aan de bar zitten. Ze noemden het kwalletietime. Ik noem het tijdverspilling. Saul heeft er geen zin in. In plaats van twee knappe, serieuze, volwassen dames wat beter leren kennen, besteedt Saul zijn tijd liever aan een botox-ex en een instagrammeisje. En zijn mobieltje natuurlijk. Lekker bezig Saul.

Hey Rick, ga je nou helemaal niets zeggen over het moment waarop de botox-ex en het instagrammeisje met hun blote gezicht voorover in de sneeuw gingen liggen? Klopt. Daar ga ik verder niets over zeggen. Ik richt mijn pijlen liever op Guido. Die op zijn beurt zijn pijlen het liefst richt op een eland, maar nu even druk is met Marja en Shanti. Tijdens het vissen was het allemaal zwaar fitta, maar nu lijkt onze alleskunner toch echt beet te hebben. Het is alleen nog de vraag welk lijntje hij binnenhengelt.

Op zijn ene schouder zit Shanti. Lachebek. Twijfelkont in supermarkt. Lijkt in karakter veel op Guido zelf, maar heeft hij niet een wat serieuzere vrouw nodig? Iemand met iets meer diepgang? En laat die nou net op zijn andere schouder zitten. Marja is bovendien doortastender in de supermarkt en heeft hem zowat openlijk de liefde verklaard. Vanavond gaat Guido proeven welke het lekkerste smaakt en dan wordt het tijd om de knoop door te hakken.

Marco had er ook nog twee zitten, maar dacht bij zichzelf: als ik nou lang genoeg met die ene wegga, dan gaat die ander vast vanzelf weg. En dat had onze krullenbol goed ingeschat. De sourcing manager vond het niet zo leuk dat Marco de godganse dag wegbleef, maar had in ieder geval tijd genoeg om haar koffers te pakken. Ze vond ook dat Marco weinig interesse toonde. En dat klopt. Marco was ook helemaal niet geïnteresseerd. Gelukkig is het wel een aardige man met een fijne stem. En ik hoop dat hij met de ijswakmevrouw heel voorzichtig aan iets nieuws kan beginnen. Zonder camera’s en op hun eigen trage tempo. Het is ze beiden van harte gegund.

Last best. Laten we het hopen voor Benny Boy. Ineens stond rapper Donnie voor zijn neus. Inclusief lang haar en clownspak. Of Benjamin Donnie echt leuk vindt of dat het een rebound is na alle Joshua-ellende moeten we nog even afwachten. Bovendien valt natuurlijk iedereen mee na Joshua. Als de redactie van het programma nu Gordon had gestuurd, had Ben ook gezegd: leuke man, lekker rustig, geïnteresseerd, empathisch. Kortom, de verkeerde kant of de goede kant: het kan nog alle kanten op daar in Zwitserland.

Over de auteur

Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick
Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick

Wie noemt zijn nieuwsbrief nou Nieuwsbrief?

Da’s toch veel te saai? Schrijf je daarom in voor ‘Trips & Tiks’. Mijn maandelijkse nieuwsbr… ehh, mailtje. Als je die gelezen hebt ben je a) wijzer en heb je b) gelachen. Nou, kom op met dat e- mailadres.