BZV – 15 oktober 2023

Claudia heeft goed geslapen, Richard heeft goed, maar kort geslapen, Haico heeft prima geslapen, Piet heeft geslapen en Bernice heeft matig geslapen. Zo. Hebben we die vast gehad. Eens kijken hoe dat bij de logees zat.

René heeft niet zo goed geslapen. Normaal slaapt ie al als zijn hoofd het kussen raakt, maar nu moest hij alles de revue laten passeren en dat was nogal wat. Bob was ook nog niet helemaal in de dag aangekomen. Hij vond Claudia en de anderen opgeruimd, maar zelf speelde hij opgeruimd. Lijkt me prima, dat opgeruimd spelen, zolang hij maar geen gitaar speelt.

Gelukkig kon Bob met Jerom mee op de trektor. ‘Jerom, I come wis joe hè’. Heerlijk, effe wakker worden naast een zwijgzame Fransoos. En de extra bonus: even lekker zonder dat getetter van Paul. Want Paul is coach en dan weet je het wel. Die lullen aan een stuk door en dan moet je maar hopen dat er iets nuttigs bij zit. Meestal niet.

Denken, actie, voelen. Volgens Paul heeft Paul van alle smaken iets. Maar voor koeien melken heeft meneer de coach weinig gevoel, want toen hij de uier met het gele duizenddingendoekje aanraakte, schrok het arme beest zich wild. Die heeft dus duidelijk mijn samenvatting van vorige week niet gelezen. Eerst aaien, Paul. Eerst aaien!

En nu ga ik de grootste overgang maken in de historie van de bzv-samenvattingen. Let op. Ik ga van aaien naar… Bernice. Ach Bernice. Voordat het arme meiske aan aaien toekomt, zijn we bij aflevering 312. Als we in dit tempo doorgaan tenminste. Ik moest ineens denken aan B&B Vol Liefde, waar Walter op dag 1 al met twee dames naakt op de grond lag. Dat was nog eens andere koek. Voorlopig is voor Bernice praten al een brug te ver. De hond aaien, dat lukt nog net.

Yorick heeft er nog niet zo’n best gevoel bij. Terwijl hij toch het meest aan zijn trekken kwam. Hij wilde immers een moment van stilte voor het eten. Nou, die heeft ie gekregen. Misschien moet iemand Bernice alleen nog even vertellen dat het eten al op is, dus dat er weer gepraat mag worden.

En Johan had ook al geen beste nacht gehad. Er waren geen gordijnen in de slaapkamer dus hij werd om 3 uur ’s nachts wakker van het licht. Tja, Zweden hè. Daar is het echt extreem vroeg licht.

Nee, de enige die echt lekker geslapen hadden, waren Ype en Jacob. Momenteel dus een lichte voorsprong voor deze Friesche doorslapers.

Bij Richard vond iedereen het normaal om de elektrische tandborstel heen en weer te rauzen alsof het een gewone tandenborstel was. Ik hoop dat de dames wat extra kopjes mee hebben genomen. Het hoogtepunt van de dag was natuurlijk de Slowaakse safari op eigen terrein. Ze zagen een hele kudde springende herten. Volgens Ries zijn er normaal gesproken ook twee albino’s bij, maar die lieten zich niet zien. Een beetje zoals in de gemiddelde dierentuin. Daar staat ook altijd op het bordje dat er leeuwen in het verblijf moeten zitten, maar zichzelf even laten zien is vaak teveel gevraagd. Arrogante koningen van de jungle.

De volgende dag liet Ries zijn hagelschade in het bloemenveld zien. Minstens twee bloemstengels waren misvormd en hij heeft ook nog muizen. En onkruid. Wie met Richard meevoelt kan nu doneren op Giro 555 onder vermelding van ‘Slowaakse Sores’.

En als je al medelijden met Richard hebt, dan moet je de situatie van Piet eens goed bekijken. Die heeft namelijk Eugenie op bezoek. En Eugenie is nogal ehhh… druk. Een beetje zoals Bernice, maar dan precies het tegenovergestelde. Gelukkig heeft ze wel ‘lekker-slapen-thee’ meegenomen. Ik zag Piet denken: wat mij betreft drinkt ze die thee de godganse dag.

Gea en Anke zijn niet zoals Eugenie. Het meest brutale dat Anke tot nu toe heeft gedaan is ongevraagd de kaasschaaf bij Piet uit de la pakken. En Gea? Die vindt vooral vervelend dat Eugenie er is. “Dan doe jij toch lekker 2 keer”, zei ze toen Eugenie vertelde dat ze had gegoogeld dat je in Duitsland niet 3, maar 2 keer zoent.

Oh ja, ik wil nog even terugkomen op mijn eerdere beschuldiging aan het adres van Piet. Ik zei dat Piet een valsspeler is omdat hij niet echt een boer is. Bij deze wil ik zeggen: zie je wel! Ik zei het jullie toch? Piet staat tussen 8 en 9 uur ’s ochtends op. Dat is geen boer. De meeste boeren hebben dan al zin in avondeten. Prima kerel hoor, die Piet. Maar geen boer. Volgende week sla ik hem over. Nu echt.

Haico zit natuurlijk nog altijd in Denemarken met twee camper-mevrouwen en paardenmeisje Jasmijn. Alhoewel, paardenmeisje… Naast mij op de bank hoorde ik dat ze niet kan rijden. Laten we het erop houden dat ze haar best deed. Ondertussen vertelde Wendy dat ze het camperreizen een beetje beu is. Bovendien was haar dochter bijna tien dus die begon ook een andere leeftijd te krijgen. Ik heb daar zelf ook al jaren last van. Ieder jaar begin ik zo rond juni een andere leeftijd te krijgen. Gek word ik ervan.

Toch vind ik het altijd wel leuk als Haico in beeld komt. Die mensen daar praten, het is er gezellig en Haico doet zijn uiterste best om het de dames naar de zin te maken. Glutenvrije broodjes in de oven. Ik zeg: “eet smakelijk!” Of, zoals ze in Denemarken altijd zeggen: “Ehhh… bon appetit”

Tot slot vind ik het wel zo’n beetje tijd worden voor mijn voorspelling:

Haico en Ellen

Piet en Anke

Richard en Robin (maar alleen omdat ik de namen van die andere 2 vergeten ben)

Bernice en Johan

En Claudia kiest niemand.

Je kunt hier trouwens gerust geld op inzetten want de voetbalpoule heb ik ook altijd goed.

Over de auteur

Picture of Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick
Picture of Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick

Wie noemt zijn nieuwsbrief nou Nieuwsbrief?

Da’s toch veel te saai? Schrijf je daarom in voor ‘Trips & Tiks’. Mijn maandelijkse nieuwsbr… ehh, mailtje. Als je die gelezen hebt ben je a) wijzer en heb je b) gelachen. Nou, kom op met dat e- mailadres.