BZV – 26 november 2023

Ja, zo kan ik ook wel een uitzending vol krijgen. Als je het halve seizoen gaat herhalen, wordt het vanzelf half tien. Doe ik niet aan mee hoor, wees gerust. Welkom bij de laatste bzv-samenvatting van het seizoen, gegarandeerd herhaling-vrij.

Claudia en Paul zijn dolgelukkig met elkaar. Misschien verwachten jullie dat ik hier Clautje en Paultje zeg, maar zelfs ik heb zo mijn grenzen. Na wat korte beelden van de citytrip, waarbij ze een drankje met seventy of seventeen procent alcohol dronken, kwamen ze samen aan bij het grote, gezellige winterhuis dat Yvon gehuurd had. Paul vond het allemaal erg bijzonder. Je schrijft een brief, drukt op enter en zo ben je samen gelukkig. En dat vond ik dan weer heel bijzonder. Want als ik na het schrijven van een tekst op enter druk, krijg ik alleen een extra witregel.

Kijk.

Nog een keer.

Verder gebeurt er niks.

Zie. Alleen een witregel. Maar misschien begrijp ik het verkeerd.

Daarna kwam Piet binnen. Zonder roetvegen, zonder pepernoten en zelfs zonder Anke. En helemaal schokkend was dat natuurlijk niet nadat we bij de laatste beelden uit de citytrip al zagen dat Anke niet verliefd was. “Ik heb geen vlinders, maar dat is ook alleen maar lastig want die beesten vliegen weg.” Grappig, maar overduidelijk woorden van iemand die niet verliefd is. Hè?

[spoiler alert] Toen Haico verderop in de uitzending met Ellen op de proppen kwam, dacht ik nog heel even dat Piet met Gea kwam aanzetten, maar daar kwam toch ineens Anke om de hoek. Ze vertelde het verhaal van het knobbeltje in haar borst en dat er voor verliefdheid even geen ruimte is. Voorlopig dus alleen gute freunde voor Piet en Anke. Alle begrip. En voor Anke natuurlijk heel veel sterkte gewenst.

Wie wel samen kwamen waren Richard en Robin. En eerlijk is eerlijk: dat had ik niet verwacht. De twijfelende vegetariër en de donders goedlachse carnivoor verschillen dag en nacht, maar hebben het overduidelijk fijn samen. Ries schijnt zelfs progressie te boeken in het koken van een aubergine. We zagen wel dat het grillen van een courgette nog wat aandacht nodig heeft, maar ik snap dat heel goed. Zelf doe ik altijd veel te veel aardappeltjes in de pan met als gevolg dat ze niet allemaal even gaar en knapperig worden.

R & R geven elkaar rust, ruimte en respect. En als er dan ook nog een paar rupsen in beide buiken zitten die zich langzaam ontpoppen tot vlinders, dan kun je daar eigenlijk nog maar 1 ding op zeggen: donders mooi.

Moeten we het trouwens nog over Jasmijn hebben of kunnen we meteen door naar Ellen? Nou, vooruit. Eventjes dan. Haico wist natuurlijk wel dat Jasmijn gecompliceerd was, maar zo gecompliceerd? Waarschijnlijk had de piraat verwacht dat het meiske wel zou ontdooien als die vervelende cameraploeg eenmaal weg was, maar helaas. Bernice bleef nog net zo gecompliceerd. Ehhh, Jasmijn natuurlijk. Ik haal die twee altijd door elkaar. Wat een ellen-de.

En over Ellen gesproken. Daar was ze ineens! Zelden iemand zo’n sterke acteerprestatie neer zien zetten als Haico toen de naam Ellen in het grote vakantiehuis van Yvon soms al even ter sprake kwam. “Als deze reünie wat later opgenomen zou worden, was je misschien samen met Ellen gekomen?” “Ehhhh, ja, ehhhh, misschien wel ja” (glimlach van linkeroor tot rechteroor).

Wat mij betreft zijn Haico en Ellen de held en heldin van dit seizoen. Haico omdat hij met nul liefdeservaring en nul tv-ervaring zich gedroeg alsof er al jarenlang vrouwen en tv-ploegen over zijn erf lopen. En Ellen omdat ze niet zei: “wat denk je zelf, gekke theedoek, ik ben je afdankertje niet”. Nu maar hopen dat die camper van Ellen alleen nog een keer heen en weer gaat om spullen op te halen.

Tot slot Jasmijn. Ehh, Bernice. Die kon er niet bij zijn, want ze was ‘ziek’. Wat ontzettend jammer was dat hè. Ik had dat wel eens willen zien hoor. Bernice erbij in dat grote vakantiehuis van Yvon. Die had de boel daar flink op stelten gezet. Nu deden ze noodgedwongen maar wat suffe spelletjes hints, jeu de boules en yoga. Maar met Bernice erbij was het daar een dolle boel geworden. Echt jammer.

Gelukkig kwam ze nog even langs op het beeldscherm waarbij ze er inderdaad ontzettend ziek uitzag. Vreselijk zielig. Nou ja, ze heeft in ieder geval nog een nieuwe hond, twee cavia’s en 430 brieven. Het schijnt dat Jasmijn binnenkort langskomt om ze samen door te nemen. Als dat geen feestje wordt.

Zo. Dat was het. En nee, het was geen sprankelend seizoen, maar who cares? Er zijn mensen die de liefde hebben gevonden. Misschien wel de liefde van hun leven. En daar gaat het om.

Daarnaast bedank ik alle trouwe volgers van deze samenvatting voor jullie mooie, eerlijke en lieve reacties. Elke week weer. Ik kan niet overal op reageren, maar ik hou ook van jullie.

Oh ja, ik heb ook nog goed nieuws. De lokroep was te groot. Ik ga voortaan ook B&B Vol Liefde samenvatten. En ja, dat begint dus al bijna! Zorg dus dat je nu al deze spiksplinternieuwe Facebook-pagina volgt, dan zit je straks goed.

Tot snel.

Ps: steeds meer bedrijven willen een dagje lachend leren. Hoe leuk is het als ik straks bij jullie op kantoor een schrijftraining met glimlachgarantie sta te geven. Meer info.

Over de auteur

Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick
Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick

Wie noemt zijn nieuwsbrief nou Nieuwsbrief?

Da’s toch veel te saai? Schrijf je daarom in voor ‘Trips & Tiks’. Mijn maandelijkse nieuwsbr… ehh, mailtje. Als je die gelezen hebt ben je a) wijzer en heb je b) gelachen. Nou, kom op met dat e- mailadres.