Cursus Creatief Schrijven

Hoe zorg je dat de lezer jouw tekst leest?

5/5

4,9/5

"Ik vond er niks aan!" zal ik zeker niet zeggen. Ontzettend leerzaam. Nu krijg ik weer zin om te schrijven. De sfeer is goed en de locatie is prachtig. Top!''

Cursus Creatief schrijven
Van die teksten waarbij je denkt: waarom kan ik dat nou niet? Ik heb goed nieuws: jij kunt dat ook. Teksten die pakken, die verrassen, die de lezer laten lachen. Doe je mee?

Wil je creatief leren schrijven?

Op een creatieve manier teksten schrijven. Dat leer je in deze cursus. En creatief zijn, dat valt nog niet mee. Want, hoe pak je nou die lezer? Op social media. Op je website. In je nieuwsbrieven. Zeker als je vaak over hetzelfde onderwerp schrijft is het lastig om inspiratie te vinden. En AI-tools zoals ChatGPT helpen wel, maar het is misschien net niet wat je zoekt. Geen probleem. Deze cursus helpt. Echt.

Meer gevoel krijgen bij zo’n cursusdag? Bekijk het filmpje ⇓

Wanneer is de cursus Creatief schrijven?

Op dinsdag 23 april (VOL), donderdag 16 mei en woensdag 26 juni. De cursus is altijd van 10 uur tot 15 uur.

Wat krijg je?


Is de cursus Creatief schrijven iets voor mij?

De cursus Creatief schrijven is vooral nuttig als je al wel wat schrijfervaring hebt, maar je hebt net dat laatste zetje nodig. Je wil graag loskomen van oude denkpatronen. Misschien worstel je wel te lang met teksten. Of heeft jouw creativiteit even een boost nodig. In de training leer ik je anders denken, anders kijken, anders schrijven. Je krijgt verrassende opdrachten en enorm veel tips.


Hoe is de cursus opgezet?

We zijn met een groepje van minimaal 4 en maximaal 8 cursisten. Iedereen heeft zijn of haar eigen doel en wens. Die van jou ken ik, want daar hebben we voor de cursus al over gemaild. De cursus is zo opgezet dat ieder leerdoel aan bod komt. Zo leer je niet alleen van mij, maar ook van elkaar. Ik geef uitleg, tips, laat goede en slechte voorbeelden zien en geef je opdrachten. Sommige opdrachten zijn voor iedereen gelijk, andere zijn specifiek voor jou. We nemen rustig de tijd. Dat is belangrijk.


Huiswerk achteraf

Na afloop krijg je een huiswerkopdracht mee die specifiek gericht is op jouw leerdoelen. Dus geen algemene opdracht, maar een opdracht voor jou. Die maak je in je eigen tijd en daarna krijg je persoonlijke terugkoppeling van mij.

Cursus Creatief schrijven


Voor welke teksten is de cursus handig?

Voor teksten die schreeuwen om een beetje creativiteit. De ‘over ons-pagina’ op een website bijvoorbeeld. Verder schiet me het volgende rijtje te binnen:


Wat leer je tijdens de cursus?

Op een inspirerende locatie gaan we in een klein groepje echt de diepte in. Geen spelling of grammatica bij de cursus Creatief schrijven. Ook geen zakelijke brieven schrijven, maar wel de pareltjes op papier krijgen. Dit komt er allemaal voorbij:

Cursus Creatief schrijven


Wat leer je niet?

Wil je wel iets leren over B1-schrijven? Of hoe je vlot, maar toch zakelijk communiceert? Kijk dan eens naar mijn cursus Beter schrijven. Wil je een hele dag onder de pannen zijn? Kijk dan naar het leukste schrijfevent van Nederland.

Twijfel je of deze cursus iets voor je is? Stuur me dan even een berichtje. Ik geef je eerlijk advies. Ook als ik vind dat mijn cursus niets voor je is.


Welke begeleiding krijg je?

Deze cursus is lekker interactief. Tuurlijk, ook een beetje luisteren naar mijn geratel, maar vooral veel doen. Aan de slag met jouw teksten en jouw leerdoelen. En natuurlijk help ik je. Met ruim 25 jaar schrijfervaring weet ik precies hoe je jouw teksten beter maakt. Naast complimenten (hoop ik), geef ik je dus ook eerlijke kritiek waar je echt wat aan hebt. Samen gaan we schrijven, schaven, schrappen, toevoegen, aanpassen. Totdat je zo blij bent met je tekst dat je spontaan een vreugdedansje maakt.


Wat zijn de voordelen van de cursus Creatief schrijven?

Cursus Creatief schrijven


Handige informatie

Wat cursisten zeggen

Sabrina Volkerink
Lees verder
''Ik vond er niks aan!, zal ik zeker niet zeggen. Ontzettend leerzaam. Nu krijg ik weer zin om te schrijven. De sfeer is goed en de locatie is prachtig. Top!''
Gertrude Posthuma
Lees verder
''Ook deze cursus was top! Leerzaam én gezellig. Zet het creatieve brein aan.''
Ellen van Gisbergen
Lees verder
''Ik geef de cursus een 10. Hele leuke creatieve schrijfcursus. Ik heb er veel van geleerd en een leuke dag gehad.''
Quiny Blok
Lees verder
"He, wat een lekkere dag! Niet alleen veel geleerd, maar ook lekker gesnoept, geluncht en andere tekstschrijvers leren kennen. Bedankt voor deze nuttige cursus Rick. Zeker voor herhaling vatbaar."

Over de docent

Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick >
Rick Evers

Rick Evers

Trainer, tekstschrijver en communicatieadviseur

Meer over Rick >

Andere cursussen

creatief schrijven - blokje homepage

350 euro

excl. btw

De agenda

Wie noemt zijn nieuwsbrief nou Nieuwsbrief?

Da’s toch veel te saai? Schrijf je daarom in voor ‘Trips & Tiks’. Mijn maandelijkse nieuwsbr… ehh, mailtje. Als je die gelezen hebt ben je a) wijzer en heb je b) gelachen. Nou, kom op met dat e-mailadres.